Rolgordijn

Een trouwauto met rolgordijn

Een heuse klassieke trouwauto, Rolls Royce Silver Dawn.

Trouwauto close up

 

Meneer Kamstra kwam naar ons toe of we ook een rolgordijntje konden borduren, voor zijn klassieke trouwauto. Het gordijn van de trouwauto was aan vervanging toe en dat was een mooie gelegenheid om iets origineels te doen.

Lees meer: Rolgordijn

Jasjes

Voor een ZZ Top cover band

-Een bijzonder project-

De aangeleverde afbeelding waarop het design geinspireerd moest zijn. 

Eind vorig jaar zijn wij door Alice benaderd met de vraag of we ook jasjes konden borduren. Ze vertelde dat ze de jasjes zelf maakt voor een duo die ZZ Top coveren in Frankrijk. Over de telefoon is het moeilijk om zo’n inschatting te maken, dus hebben we een afspraak gemaakt om te kijken naar de mogelijkheden.

Bij de afspraak kregen we pas echt door wat voor project dit zou worden! We kregen een foto te zien van een ZZ top jasje. Dat moest de inspiratiebron zijn voor het ontwerp.

Dat was even slikken en werd het duidelijk! We hadden het niet meer over een borduring, maar over een project met veel uitdagingen. Konden we dit wel qua ontwikkeling van de borduurkaart en uitvoering?

Dit was groter dan we tot nu toe gewend waren en dat hebben we ook met Alice besproken. Aangezien wij (Herman en Moniek) wel houden van een uitdaging, dus hebben we met Alice de eerste stappen gezet.

Lees meer: Jasjes

Laatste nieuws

Hoe gaat dat, borduren?


Als eerste maken we op de computer een zogenaamde borduurkaart, dit is een bestand waarin vastgelegd wordt hoe en in welke volgorde de steken geborduurd moeten worden. Er zijn verschillende soorten steken en steekhoeken toepassen en de lengte van de steek aanpassen. Al dit soort dingen worden opgeslagen in dat bestand.

Dan gaan we het middelpunt aftekenen waar de borduring op de stof moet komen en kiezen we de juiste steunstof. De stof wordt dan ingespannen in een ring, zodat het oppervlakte glad en opgespannen is. De ring moet natuurlijk wel de juiste grootte hebben voor de borduring.

Nu zijn we klaar om te gaan borduren. Op de machine laden we het bestand in en programmeren de kleuren. Daarna klikken we de ring vast en lijnen we de naald uit op de aftekening. Na de laatste controle starten we de borduurmachine.

De machine borduurt zelfstandig, maar natuurlijk blijven we in de buurt om een oogje in het zeil te houden. Als het klaar is, halen we het uit de ring en werken de achterkant af.

Wat mogen wij voor u borduren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!