Rolgordijn

Een trouwauto met rolgordijn

Een heuse klassieke trouwauto, Rolls Royce Silver Dawn.

Trouwauto close up

 

Meneer Kamstra kwam naar ons toe of we ook een rolgordijntje konden borduren, voor zijn klassieke trouwauto. Het gordijn van de trouwauto was aan vervanging toe en dat was een mooie gelegenheid om iets origineels te doen.

De stof was nog niet op het rol-mechanisme, dus dat maakte het voor ons al wat makkelijker. Maar met een borduring van 70 cm lang, was het een leuke uitdaging. Om de hele borduring te maken hebben we de stof 3 keer in moeten spannen en zo dat het ook recht is.

Om de borduring aan de binnenzijde mooi af te werken hebben we scheurvlies gebruikt. Hierdoor zie je praktisch niets van de extra versteviging. Daarnaast hebben we iets anders gedaan. Normaal werken we met wit spoeldraad, wat zichtbaar is aan de binnenzijde. Doordat de borduring in 1 kleur was, konden we aan de binnenkant dezelfde kleur als spoel gebruiken. Hierdoor ziet het er aan de binnenkant bijna hetzelfde uit als aan de buitenkant.

Trouwauto met geborduurd rolgordijn

Klik hier om door te gaan naar de site van de heer Kamstra.

Laatste nieuws

Hoe gaat dat, borduren?


Als eerste maken we op de computer een zogenaamde borduurkaart, dit is een bestand waarin vastgelegd wordt hoe en in welke volgorde de steken geborduurd moeten worden. Er zijn verschillende soorten steken en steekhoeken toepassen en de lengte van de steek aanpassen. Al dit soort dingen worden opgeslagen in dat bestand.

Dan gaan we het middelpunt aftekenen waar de borduring op de stof moet komen en kiezen we de juiste steunstof. De stof wordt dan ingespannen in een ring, zodat het oppervlakte glad en opgespannen is. De ring moet natuurlijk wel de juiste grootte hebben voor de borduring.

Nu zijn we klaar om te gaan borduren. Op de machine laden we het bestand in en programmeren de kleuren. Daarna klikken we de ring vast en lijnen we de naald uit op de aftekening. Na de laatste controle starten we de borduurmachine.

De machine borduurt zelfstandig, maar natuurlijk blijven we in de buurt om een oogje in het zeil te houden. Als het klaar is, halen we het uit de ring en werken de achterkant af.

Wat mogen wij voor u borduren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!