Onze borduurmachine

Een professionele (industriële) borduurmachine.

Voordat de machine kan beginnen hebben we eerst enkele andere stappen.

Borduurkaart

De borduurmachine leest zelf geen grafische bestanden. Daarom zetten wij het aangelOnze borduurmachine: 1 kop met 15 naaldeneverde bestand om met speciale software naar een formaat dat de borduurmachine wel aan kan, een zogenaamde borduurkaart. Hoe scherper de afbeelding, hoe mooier het resultaat. Daarom vragen we u om een scherpe afbeelding in het formaat JPG of EPS.

 

Het textiel en het inspannen

Naast een goede borduurkaart is natuurlijk ook een goede kwaliteit stof van belang. Wij leveren daarom een goede, degelijke kwaliteit kleding en textiel. In overleg kunt u ook zelf textiel aanleveren. Bij elke stof passen we een goede versteviging toe, zodat de borduring een juiste ondergrond heeft. 

Om te kunnen borduren moet het gewenste oppervlak vlak ingespannen worden met speciale borduurringen.

 

De borduurmachine

De juiste kleuren borduurgaren worden opgezet en de borduurkaart wordt ingelezen. Daarna wordt het te borduren oppervlak uitgelijnd en wordt gekeken of de borduring goed in de ring past. Als dat alles goed is, kan de machine aan de gang.

Wij werken met ISACORD. Dit is een polyester draad van zeer goede kwaliteit, met een mooie glans. Dit sterke garen tegen wassen (ook kookwas)tevens heeft het een hoge weerstand tegen chloor en slijtage.

 

Borduurmachine in werking

We werken met een 15 naalds borduurmachine, daardoor kunnen we meerdere kleuren borduren zonder garenwisselingen.

Hieronder kunt u een korte opname zien (en horen) van onze werkende Meistergram. In dit voorbeeld zijn we bezig met een handdoek met verschillende lettertypes. Na elke letter knipt de machine het draad om zo geen vervelende oversteekjes te krijgen.

Door de veelheid aan kleuren (meer dan 350) die we tot onze beschikking hebben, een kwalitatieve stof en prima software om borduurkaarten te maken hebben we al het materiaal in huis om een geweldig resultaat te leveren.

 

 

 

Stuur ons een bericht via Facebook

Laatste nieuws

Een nieuwe leverancier

Na veel zoeken zijn we dan eindelijk geslaagd! We hebben een nieuwe leverancier voor de borduurmaterialen die nodig zijn voor een zo strak mogelijk resultaat.

Enkele maanden geleden zijn we begonnen met het testen van de Gunold producten en inmiddels zo enthousiast dat we besloten hebben om hiervoor te gaan. De voorraad is inmiddels op orde gebracht en wat we nog niet hebben kunnen we snel in huis hebben, dankzij Eisenkolb.

Waarom Gunold?

  • Zeer goede kwaliteit en ook constant.
  • Het is een ruim assortiment, zodat we bij elke stof een passende achtergrond stof hebben en goed afwerkingsmateriaal. 
  • Tijdens het testen bleek het een feest om met dit materiaal te werken. Het werk soepel, eenvoudig en het resultaat is prima.

Waarom Eisenkolb?

  • Snelle levering
  • Veel kennis van de producten
  • Goede ondersteuning bij het zoeken naar de juiste materialen voor de juiste stof.

Wat veranderd er voor u als klant?

U krijgt een borduring die een nog betere kwaliteit heeft en mooier is. Zonder dat we de prijzen verhogen.