Onze borduurmachine

Een professionele (industriële) borduurmachine.

Voordat de machine kan beginnen hebben we eerst enkele andere stappen.

Borduurkaart

De borduurmachine leest zelf geen grafische bestanden. Daarom zetten wij het aangelOnze borduurmachine: 1 kop met 15 naaldeneverde bestand om met speciale software naar een formaat dat de borduurmachine wel aan kan, een zogenaamde borduurkaart. Hoe scherper de afbeelding, hoe mooier het resultaat. Daarom vragen we u om een scherpe afbeelding in het formaat JPG of EPS.

 

Het textiel en het inspannen

Naast een goede borduurkaart is natuurlijk ook een goede kwaliteit stof van belang. Wij leveren daarom een goede, degelijke kwaliteit kleding en textiel. In overleg kunt u ook zelf textiel aanleveren. Bij elke stof passen we een goede versteviging toe, zodat de borduring een juiste ondergrond heeft. 

Om te kunnen borduren moet het gewenste oppervlak vlak ingespannen worden met speciale borduurringen.

 

De borduurmachine

De juiste kleuren borduurgaren worden opgezet en de borduurkaart wordt ingelezen. Daarna wordt het te borduren oppervlak uitgelijnd en wordt gekeken of de borduring goed in de ring past. Als dat alles goed is, kan de machine aan de gang.

Wij werken met ISACORD. Dit is een polyester draad van zeer goede kwaliteit, met een mooie glans. Dit sterke garen tegen wassen (ook kookwas)tevens heeft het een hoge weerstand tegen chloor en slijtage.

 

Borduurmachine in werking

We werken met een 15 naalds borduurmachine, daardoor kunnen we meerdere kleuren borduren zonder garenwisselingen.

Hieronder kunt u een korte opname zien (en horen) van onze werkende Meistergram. In dit voorbeeld zijn we bezig met een handdoek met verschillende lettertypes. Na elke letter knipt de machine het draad om zo geen vervelende oversteekjes te krijgen.

Door de veelheid aan kleuren (meer dan 350) die we tot onze beschikking hebben, een kwalitatieve stof en prima software om borduurkaarten te maken hebben we al het materiaal in huis om een geweldig resultaat te leveren.

 

 

 

Laatste nieuws

Hoe gaat dat, borduren?


Als eerste maken we op de computer een zogenaamde borduurkaart, dit is een bestand waarin vastgelegd wordt hoe en in welke volgorde de steken geborduurd moeten worden. Er zijn verschillende soorten steken en steekhoeken toepassen en de lengte van de steek aanpassen. Al dit soort dingen worden opgeslagen in dat bestand.

Dan gaan we het middelpunt aftekenen waar de borduring op de stof moet komen en kiezen we de juiste steunstof. De stof wordt dan ingespannen in een ring, zodat het oppervlakte glad en opgespannen is. De ring moet natuurlijk wel de juiste grootte hebben voor de borduring.

Nu zijn we klaar om te gaan borduren. Op de machine laden we het bestand in en programmeren de kleuren. Daarna klikken we de ring vast en lijnen we de naald uit op de aftekening. Na de laatste controle starten we de borduurmachine.

De machine borduurt zelfstandig, maar natuurlijk blijven we in de buurt om een oogje in het zeil te houden. Als het klaar is, halen we het uit de ring en werken de achterkant af.

Wat mogen wij voor u borduren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!