Onze borduurmachine

Een professionele (industriële) borduurmachine.

Voordat de machine kan beginnen hebben we eerst enkele andere stappen.

Borduurkaart

De borduurmachine leest zelf geen grafische bestanden. Daarom zetten wij het aangelOnze borduurmachine: 1 kop met 15 naaldeneverde bestand om met speciale software naar een formaat dat de borduurmachine wel aan kan, een zogenaamde borduurkaart. Hoe scherper de afbeelding, hoe mooier het resultaat. Daarom vragen we u om een scherpe afbeelding in het formaat JPG of EPS.

 

Het textiel en het inspannen

Naast een goede borduurkaart is natuurlijk ook een goede kwaliteit stof van belang. Wij leveren daarom een goede, degelijke kwaliteit kleding en textiel. In overleg kunt u ook zelf textiel aanleveren. Bij elke stof passen we een goede versteviging toe, zodat de borduring een juiste ondergrond heeft. 

Om te kunnen borduren moet het gewenste oppervlak vlak ingespannen worden met speciale borduurringen.

 

De borduurmachine

De juiste kleuren borduurgaren worden opgezet en de borduurkaart wordt ingelezen. Daarna wordt het te borduren oppervlak uitgelijnd en wordt gekeken of de borduring goed in de ring past. Als dat alles goed is, kan de machine aan de gang.

Wij werken met ISACORD. Dit is een polyester draad van zeer goede kwaliteit, met een mooie glans. Dit sterke garen tegen wassen (ook kookwas)tevens heeft het een hoge weerstand tegen chloor en slijtage.

 

Borduurmachine in werking

We werken met een 15 naalds borduurmachine, daardoor kunnen we meerdere kleuren borduren zonder garenwisselingen.

Hieronder kunt u een korte opname zien (en horen) van onze werkende Meistergram. In dit voorbeeld zijn we bezig met een handdoek met verschillende lettertypes. Na elke letter knipt de machine het draad om zo geen vervelende oversteekjes te krijgen.

Door de veelheid aan kleuren (meer dan 350) die we tot onze beschikking hebben, een kwalitatieve stof en prima software om borduurkaarten te maken hebben we al het materiaal in huis om een geweldig resultaat te leveren.

 

 

 

Laatste nieuws

Borduurgaren:  Alle kleuren van de regenboog!

Borduurstudio Deventer werkt met Isacord garen van AMANN en heeft ruim 390 kleuren op voorraad. Door dit uitgebreide pallet aan kleuren, kunnen we uw logo in uw huisstijlkleur borduren. Ook voor u als  particulier zit er altijd een passende kleur tussen.

Voor het wassen van textiel volgt u gewoon het wasvoorschrift van het desbetreffende artikel. Het garen kan namelijk heel veel hebben: het mag op 95 graden gewassen worden, mag in de droger en strijken mag tot 150 graden. Professionele reiniging en gebruik van wat bleek is geen probleem.

 

Het borduurgaren is sterk en heeft een lichte glans. Doordat het garen van hoge kwaliteit is, blijft de borduring lang mooi. We horen van onze klanten dat de kleding versleten is, maar de borduring er nog prima uitziet. En dat hebben we natuurlijk graag.

Het aantal kleuren in een logo heeft geen invloed op de prijs. Het maakt namelijk niet heel veel verschil of we 1 of 5 klosjes garen inrijgen en programmeren. Ook kan de kleurstelling per keer wisselen om te zorgen dat het goed uitkomt.

Neem gerust contact op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.